Kasumi
Scyzoryki.pl
100,00 zł
Kasumi Pomocnik do ostrzenia noży na kamieniu
Kod produktuK-EBMDługość (cm)10Grubość (mm)15MarkaKasumiMarka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. ...
Przejdź do sklepu
4960092101039
XXLgastro.pl
178,74 zł
Kasumi Nóż do warzyw 90 mm, Tora
Rodzaj: Nóż do pomidorów/warzyw Długość ostrza: 90 mm
Przejdź do sklepu
sekrecik
141,90 zł
Koszulka Kasumi I Babydoll
Gumka pod biustem Idealna także na prezent Kobieca stylistyka Materiał z nadrukiem Miseczki bez usztywnienia Model bez ramiączek Modna kolorystyka Pakowany w pudełko Produkt polski Przyjemna w dotyku, miękka dzianina/tkanina Stringi w komplecie Stringi wykonane z koronki, pod kolor koszulki Wiązanie za pomocą tasiemki Wykonana z eleganckiego szyfonu Wysoka jakość Wzorzysta dzianina Poliester: 100%
Przejdź do sklepu
40642
superlove.pl
349,00 zł
Tenga Iroha SVR Kasumi
Ostry-Sklep.pl
100,00 zł
Kasumi Pomocnik do ostrzenia noży na kamieniu
Przejdź do sklepu
4960092101039
Scyzoryki.pl
190,00 zł
Kasumi Nóż do warzyw 9 cm, Tora
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Kasumi Tora stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.Narzędzia znakowane marką Kasumi powstają z poszanowaniem kilkusetletniej tradycji japońskiej sztuki kowalstwa, z zachowaniem wszelkich jej reguł. Są wykuwane z pasją, każdy z nich to arcydzieło sumienności i perfekcji. ...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368444
XXLgastro.pl
261,87 zł
Kasumi Japoński kamień średnioziarnisty 240/1000
Japoński kamień średnioziarnisty 240/1000- średnio ziarnisty #240/ szorstki # 1000--//--CharakterystykaRodzaj Kamień Kolor Biały MateriałyMateriał Kamień
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
280,00 zł
Kasumi Nóż uniwerslany 20 cm, Tora
Nóż zwany kuchennym bądź uniwersalnym ma dłuższe i węższe ostrze od ostrza noża szefa kuchni. Świetnie się sprawdza przy krojeniu mięsa, wędlin jak również owoców i warzyw.Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze z solidnej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) o twardości 58/59 HRC.Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368437
XXLgastro.pl
261,87 zł
Kasumi Nóż santoku 165 mm, Tora
Rodzaj: Nóż santoku Długość ostrza: 165 mm
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
280,00 zł
Kasumi Nóż Nakiri 16,5 cm, Tora
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.Narzędzia znakowane marką Kasumi powstają z poszanowaniem kilkusetletniej...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368475
XXLgastro.pl
261,87 zł
Kasumi Nóż użytkowy 200 mm, Tora
Rodzaj: Nóż szefa kuchni/nóż kucharski Długość ostrza: 200 mm
Przejdź do sklepu
Ostry-Sklep.pl
280,00 zł
KASUMI Japoński kamień ostrzałka średnio ziarnista 240/1000
Przejdź do sklepu
4950586800012
Scyzoryki.pl
280,00 zł
KASUMI Japoński kamień ostrzałka średnio ziarnista 240/1000
Strona gruboziarnista (ścierność 240) do renowacji krawędziStrona średnioziarnsta (1000) do wykończenia krawędziW zestawie znajduje się gumowa podstawa do utrzymywania osełki i zapobiegania poślizgowiWymiary: 185 x 62 x 24 mmWykonane w JaponiiCechy produktukamień syntetycznyśrednioziarnisty 240/1000gumowa podkładka ułatwiająca ostrzeniekonieczność namoczenia przed użyciemdedykowany do noży zniszczonych, wyszczerbionych (240) oraz do podstawowego ostrzenia (1000)zalecany czas ostrzenia 10 min...
Przejdź do sklepu
4950586800012
XXLgastro.pl
261,87 zł
Kasumi Nóż nakiri 165 mm, Tora
Rodzaj: Nóż nakiri Długość ostrza: 165 mm
Przejdź do sklepu
SHARG
298,00 zł
Kasumi Blue Titanium Paring kuty japoński nóż do warzyw 80mm (22008/B)
Scyzoryki.pl
280,00 zł
Kasumi Nóż Santoku 16,5 cm Tora
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.Narzędzia znakowane marką Kasumi powstają z...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368413
Scyzoryki.pl
310,00 zł
KASUMI Nóż japoński do warzyw kuty Titanium dł. 8 cm
Cechy produktuKod produktu : K-22008Długość (cm) : 8Materiał : stal wysokowęglowaMarka : KasumiWyprodukowano w : Seki / JaponiaOpis produktuNoże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI. Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza. Właściwości tytanu: - wysoka odporność na korozję, - nietoksyczny, - chemio i kwasoodporny, - wyższa odporność na ścieranie od stali, - higieniczny, - hypoalergiczny, - bezwonny Zasady...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586200836
Scyzoryki.pl
310,00 zł
KASUMI Nóż japoński do warzyw kuty Titanium dł. 8 cm niebieski
Cechy produktuKod produktu : K-22008-BDługość (cm) : 8Materiał : stal wysokowęglowaMarka : KasumiWyprodukowano w : Seki / JaponiaKolor : niebieskiOpis produktuNoże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI. Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza.Właściwości tytanu:- wysoka odporność na korozję,- nietoksyczny,- chemio i kwasoodporny,- wyższa odporność na ścieranie od stali, - higieniczny,- hypoalergiczny,-...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586200812
SHARG
338,00 zł
Kasumi Blue Titanium Utility kuty japoński nóż uniwersalny 120mm (22012/B)
Ostry-Sklep.pl
310,00 zł
KASUMI Nóż japoński do warzyw kuty Titanium dł. 8 cm
Przejdź do sklepu
4950586200836
Scyzoryki.pl
350,00 zł
KASUMI Nóż japoński uniwersalny kuty Titanium dł. 12 cm
Cechy produktuKod produktu : K-22012Długość (cm) : 12Materiał : stal wysokowęglowaMarka : KasumiWyprodukowano w : Seki / JaponiaOpis produktuNoże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI. Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza. Właściwości tytanu: - wysoka odporność na korozję, - nietoksyczny, - chemio i kwasoodporny, - wyższa odporność na ścieranie od stali, - higieniczny, - hypoalergiczny, - bezwonny Zasady...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586201239
SHARG
348,00 zł
Kasumi Blue Titanium Small Chef kuty japoński nóż szefa kuchni 130mm (22013/B)
Ostry-Sklep.pl
310,00 zł
KASUMI Nóż japoński do warzyw kuty Titanium dł. 8 cm niebieski
Przejdź do sklepu
4950586200812
Scyzoryki.pl
350,00 zł
KASUMI Nóż japoński uniwersalny kuty Titanium dł. 12 cm niebieski
Cechy produktuostrze: stal molibdenowo-wanadowawzmacniająca powłoka tytanowametal nietoksycznyodporny na korozję i ścieraniegenerowanie jonów żelaza na powierzchni eliminuje metaliczny posmak krojonej żywnościnie absorbuje zapachównie wywołuje alergiinajwyższa ostrośćrękojeść: polipropylenodporny na temperaturę do 90 CKod produktu : K-22012-BDługość (cm) : 12Materiał : stal wysokowęglowaMarka : KasumiWyprodukowano w : Seki / JaponiaKolor : niebieskiOpis produktuNoże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI. Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto ...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586201215
Ostry-Sklep.pl
350,00 zł
KASUMI Nóż japoński uniwersalny kuty Titanium dł. 12 cm
Przejdź do sklepu
4950586201239
Scyzoryki.pl
360,00 zł
Kasumi Nóż Deba 16,5 cm, Tora
Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.Marka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w Seki z ojca na syna. Niegdyś znajomość tajników obróbki metalu pozwalała wytwarzać niezwykle skuteczną białą broń, dziś zaś produkować doskonałe noże, cenione przez amatorów i zawodowych kucharzy.Narzędzia...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368505
Ostry-Sklep.pl
350,00 zł
KASUMI Nóż japoński uniwersalny kuty Titanium dł. 12 cm niebieski
Przejdź do sklepu
4950586201215
Scyzoryki.pl
360,00 zł
Kasumi Nóż Sashimi 24 cm, Tora
Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.Przeznaczenie:plastrowaniekrojeniefiletowanieMarka Kasumi należy do japońskiego producenta Sumikama Cutlery. Fabryka, w której powstają noże Kasumi mieści się w samym sercu Japonii w mieście Seki należącym do prefektury Gifu. Kto interesuje się historią samurajów, ten wie, że to właśnie w tej okolicy powstawały najdoskonalsze miecze owych rycerzy. I nie ma tu przypadku. Tradycja kucia i hartowania stali przekazywana jest w...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586368482
Scyzoryki.pl
399,00 zł
Kasumi Nóż do carvingu / oczkowania 8 cm Kasumi
Cechy produktuKod produktu : K-82008Długość (cm) : 8Marka : KasumiWyprodukowano w : Seki / JaponiaOpis produktuNoże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
4950586820089
XXLgastro.pl
345,00 zł
Kasumi Nóż sashimi 240 mm, Tora
Rodzaj: Nóż sashimi Długość ostrza: 240 mm
Przejdź do sklepu
XXLgastro.pl
345,00 zł
Kasumi Nóż Deba 165 mm, Tora
Rodzaj: Nóż japoński Długość ostrza: 165 mm
Przejdź do sklepu
Ostry-Sklep.pl
360,00 zł
Kasumi Nóż szefa kuchni kuty Titanium dł. 13 cm
Przejdź do sklepu
4950586201338
XXLgastro.pl
386,55 zł
Kasumi Nóż do carvingu 80 mm, Damascus
Rodzaj: Nóż do carvingu Długość ostrza: 80 mm
Przejdź do sklepu
Ostry-Sklep.pl
360,00 zł
Kasumi Nóż szefa kuchni kuty Titanium dł. 13 cm, niebiesk
Przejdź do sklepu
4950586201314
Ostry-Sklep.pl
399,00 zł
Kasumi Nóż do carvingu / oczkowania 8 cm Kasumi
Przejdź do sklepu
4950586820089
Informacja o wynikach: prezentując produkty uwzględniamy ich dopasowanie, ceny, promocje, kupony rabatowe, opłaty ponoszone przez sprzedawców oraz popularność produktów wśród użytkowników. Dokładamy starań, aby prezentować wysokiej jakości i aktualne informacje.