Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.Dane techniczne:Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2Twardość: 63 HRCDługość całkowita: 30,1 cmDługość ostrza: 18 cmSzerokość Klingi: 5 cmGrubość klingi: ok. 2,2 mmWaga: ok. 205 gGłówne cechyTwardość HRC +/- 1:63Klinga nierdzewna:TakSposób ostrzenia:Dwustronny SymetrycznyStal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstwMateriał rękojeści:Klasyczna nitowanaRodzaj noża:Nóż kuchennyDługość ostrza:18 cmTyp ostrza:SantokuStal:R-2...
Przejdź do sklepu