Seria BIOKAP Nutricolor Pomarańczowa zawiera w swoim składzie aktywne wyciągi roślinne, które stanowią ponad 90% mieszanki koloryzującej i są to: Proteiny roślinne (sojowe, pszenne, owsiane, ryżowe), których zadaniem jest nawilżenie, odżywienie oraz ochrona włosów przed szkodliwym wpływem czynników środowiskowych: Proteiny pszenne charakteryzują się dobrze znanymi właściwościami nawilżającymi i odżywczymi. Proteiny sojowe chronią włosy przed szkodliwym wpływem czynników środowiskowych. Proteiny ryżowe nadają miękkości i odżywiają. Proteiny owsiane tworzą na włosach powłokę zmiękczającą i uelastyczniającą. Liofilowe kwasy owocowe, które działają przeciwuczuleniowo. Kwasy owocowe przekształcono w kwasy liofilowe w celu zagwarantowania stabilności w farbie oraz polepszenia ich wchłaniania. Dzięki działaniu polegającym na powolnym uwalnianiu, wnikają głęboko we włosy, działając przeciwuczuleniowo i ochronnie na skórę głowy. Uwalniane są na fragmentach skóry, które są najbardziej narażone...
więcej w sklepie