Wybitny rum z Panamy opatrzony adnotacją "reserva de la familia". Powstaje w technice solera z rygorystycznie wyselekcjonowanych destylatów, liczących sobie do 30 lat. Przed zmieszaniem destylaty dojrzewały w beczkach z amerykańskiego dębu, w których wcześniej starzono whiskey Jack Daniel''s. Potężny aromat pełen owoców tropikalnych, wanilii i tytoniu, podbitych głębokimi aromatami kawy i czekolady. W ustach rum dość słodki i idealnie gładki; czuć nuty miodu, toffi, ciastek maślanych, owoców i przypraw korzennych. Finisz długi i słodki. Rumy marki Abuelo powstają w rodzinnej firmie - Varela Hermanos, której historia sięga roku 1908. Świeżo przybyły z Hiszpanii młody przedsiębiorca, Don José Varela Blanco, założył wówczas w Pesé niewielką cukrownię Ingenio San Isidro. Była to pierwsza cukrownia w nowo powstałej Republice Panamy. Po latach, idąc za radą trójki swych dzieci, Don José rozpoczął produkcję destylatów z trzciny cukrowej. Dzięki pasji i ciężkiej pracy trzech pokoleń...
więcej w sklepie