Sos chilli ze sfermentowaną pastą z soi i bobu. Podstawowy składnik kuchni syczuańskiej. Jest odpowiednikiem pasty miso z tym, że bardziej doprawionym. Posiada bogaty profil smakowy. Pasuje do wszelkich potraw. Toban Djan (Doubanjiang) posiada głęboki, ziemisty, pikantny i słony smak (choć w przypadku produktu LKK jest zrównoważony cukrem). Pasta może służyć jako sos do ryżu i makaronu instant, można nią posmarować omlet, zamarynować mięso lub dodać do potraw z Woka. Składniki : solone papryczki chilli 48% (papryka chili 80%, sól), woda, fermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja, mąka pszenna), fermentowana pasta z bobu 9% (bób, woda, sól, mąka pszenna), cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, suszone mielone chili, suszony czosnek 1%, chili w proszku, olej sojowy, regulator kwasowości: E270, wzmacniacze smaku: E631, E627. Wartości odżywcze w 100g produktu: tłuszcze 2,5g (w tym nasycone 0,4g), węglowodany 11g (w tym cukry 8,1g), białko 3,2g, sól...
więcej w sklepie