Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne:- Niebieskie koło: grube ziarno- Brązowe koło: średnie ziarno- Żółte koło: drobne ziarno- Długość: 23 cm- Długość rączki: 11 cm- Wysokość: 6,5 cm- Szerokość: 5 cmWskazówki dotyczące użytkowania1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza.2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć...
więcej w sklepie