Suszarka przeznaczona jest do suszenia grzybów, owoców, warzyw, ziół, kwiatów, a także mięsa, ryb i innych produktów spożywczych. Suszenie produktów spożywczych jest skutecznym sposobem ich konserwacji. Suszarka jest przeznaczona do suszenia różnych rodzajów żywności za pomocą wielostopniowego regulatora temperatury. Ciepłe powietrze, którego temperatura jest stale kontrolowana przez procesor, krąży wewnątrz suszarki pomiędzy poszczególnymi rusztami, dzięki czemu cała żywność znajdująca się na rusztach suszarki jest dokładnie suszona bez utraty wartości odżywczych. Pozwala to cieszyć się ulubionymi i zdrowymi owocami, warzywami lub grzybami przez cały rok bez dodatku sztucznych konserwantów. Czasy suszenia niektórych produktów, ponieważ zależą one od grubości owocu lub warzywa i zawartej w nim wody: jabłka 4-15 godzin, morele 8-36 godzin, śliwki 5-25 godzin, banany 5-25 godzin, wiśnie 6-36 godzin, czosnek 4-10 godzin, żurawina 4-20 godzin, gruszki 5-24 godzin, grzyby 3-10 godzin,...
więcej w sklepie