SmaczaJama.pl
439,00 zł
Syfon Hario Technica 360ml 3 filiżanki
Parzenie kawy w syfonie, jest jedną z najbardziej widowiskowych metod. Mimo iż urządzenie wygląda skomplikowanie, sam proces jest bardzo prosty i szybki. Wzbudzi ciekawość gości, którą najlepiej ugasić filiżanką dobrego espresso. Oprócz oczywistej zalety tej metody parzenia, jaką jest efektowność, warto wiedzieć, że kawa z syfonu jest bardzo wyrazista i złożona. Dzięki stałej temperaturze parzenia w górnym zbiorniku, efekt jest prosty do powtórzenia. Ułatwia to dostrzeganie niuansów aromatycznych przy profesjonalnych degustacjach. Urządzenie składa się z czterech części: dolnego pojemnika, górnej komory, metalowego adaptera z filtrem, palnika alkoholowego. Parzenie składa się z następujących etapów: - Należy podgrzać wodę w dolnym zbiorniku, za pomocą palnika. Dzięki wytworzonemu ciśnieniu woda przemieści się do górnego naczynka. - Zważoną i zmieloną kawę trzeba wsypać do wrzącej wody, a następnie za pomocą drewnianej łyżki powoli zatapiać. Czas parzenia jest zależny od preferencji. - ...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu