Hideo Kitaoka

Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm
749,20

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cmUsuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.Dane techniczne:Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 23,5 cmDługość ostrza - 12,0 cmSzerokość klingi - 4,0 cmGrubość klingi - 4,0 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 110 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm
969,20

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cmUsuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.Dane techniczne:Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różane, pierścień róg bawoliTwardość - 62 HRC +/- 1Długość całkowita - 32 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - 4 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 201 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm Kitaoka
969,20

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm Kitaoka

Nóż kuchenny Yanagi 24 cm Hideo Kitaoka Dane techniczne:- Ostrze: stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami- Rękojeść: drewno różane- Twardość: 63 HRC +/- 1- Długość całkowita: 37,5 cm- Długość ostrza: 24 cm- Szerokość klingi: 3,1 cm- Grubość klingi: 3,8 mm- Sposób ostrzenia: jednostronny- Waga: ok. 147 gGłówne cechyTwardość HRC +/- 1:63Klinga nierdzewna:NieSposób ostrzenia:Jednostronny praworęcznyStal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstwMateriał rękojeści:Tradycyjna JapońskaRodzaj noża:Nóż do SushiDługość ostrza:24 cmTyp ostrza:Yanagi SashimiStal:Shirogami #2...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm
1 129,20

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cmUsuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.Dane techniczne:Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 32,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - 3,6 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 162 gShirogami to jedna z japońskich stali rdzewnych, która jest legendą w środowisku ludzi intersujących się nożami. Doskonale czysta, węglowa stal pozwalająca na hartowanie nawet do 65 HRC. ...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm Kitaoka
1 499,20

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm Kitaoka

Nóż kuchenny Yanagi 27 cm Hideo Kitaoka Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.Dane techniczne:- Ostrze: stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami- Rękojeść: drewno różane- Twardość: 63 HRC +/- 1- Długość całkowita: 41,5 cm- Długość ostrza: 27 cm- Szerokość klingi: 3,3 cm- Grubość klingi: 3,8 mm- Sposób ostrzenia: jednostronny- Waga: ok. 172 gGłówne cechyTwardość HRC +/- 1:63Klinga nierdzewna:NieSposób ostrzenia:Jednostronny praworęcznyStal wielowarstwowa:Tak, 10-101 warstwMateriał rękojeści:Tradycyjna JapońskaRodzaj noża:Nóż...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
Ostry-Sklep.pl
Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm
1 159,20

Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Scyzoryki.pl
Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm
1 499,20

Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cmJapoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. Dane techniczne:Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 41,0 cmDługość ostrza - 27,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - 3,8 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 193 g...
Przejdź do sklepu
Scyzoryki.pl
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm
1 699,20

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cmTradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.Dane techniczne:Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 36,5 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - 7,0 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 307 gShirogami to jedna z japońskich stali rdzewnych, która jest legendą w środowisku ludzi intersujących się nożami. Doskonale czysta, węglowa...więcej w sklepie
Przejdź do sklepu
Ostry-Sklep.pl
Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm
1 499,00

Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Ostry-Sklep.pl
Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm
1 699,20

Mistrz Hideo Kitaoka Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Informacja o wynikach: prezentując produkty uwzględniamy ich dopasowanie, ceny, promocje, kupony rabatowe, opłaty ponoszone przez sprzedawców oraz popularność produktów wśród użytkowników. Dokładamy starań, aby prezentować wysokiej jakości i aktualne informacje.

Ostatnio oglądane

(wyczyść przeglądane)

Polubione oferty

(wyczyść polubione)
X