Ekologiczny sok z róży powstaje ze starannie wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży, tradycyjnymi metodami. Zamknięty w butelce z brązowego szkła, nie traci cennych witamin i innych składników odżywczych i utrzymuje wyśmienity smak. Sok jest bogaty w naturalną, owocową witaminę C, pochodzącą w całości z wytłoczonych owoców. Jest jej aż 450 mg w 100 ml soku. Ze względu na zawartość innych naturalnie występujących substancji, takich jak beta-karoten i bioflawonoidy, owocowa witamina C jest wielokrotnie lepiej przyswajalna od syntetycznej. Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że jest to niezawodny środek na przeziębienia, poprawę odporności i anemię. SKŁADNIKI sok z owoców róży* (Rosa rugosa) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 266 kJ / 64 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,7 g w tym cukry: 9,4 g Białko: 0,3 g Sól: Witamina C: 450 mg ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w...
więcej w sklepie