Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cmJapoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.Dane techniczne:Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi Rękojeść - czarno-szara micartaTwardość - 61 +/- 1 HRC Długość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 18 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - 2,3 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 227 g...
Przejdź do sklepu